Rendőrség napja Magyarországon – Április 24

rendorseg-napja

Rendőrség napja Magyarországon – Április 24

A rendőrség napja Szent György napján, április 24-én van Magyarországon. Ez a nap 1992 óta munkaszüneti nap a rendőrség állományának. A napot Szent György tiszteletére választották, aki a lovagok, a lovas katonák, a fegyverkovácsok és a vándorlegények védőszentje volt. A mai korban Szent György a cserkészek és a rendőrök patrónusa is.

A rendőrség napja alkalmából számos ünnepséget tartanak szerte az országban. A legnagyobb ünnepség az Országos Rendőr-főkapitányságon Budapesten szokott lenni, ahol elismeréseket adnak át a kiemelkedő munkát végző rendőröknek. Ezen kívül koszorúzási ünnepségeket is tartanak a rendőrségi hősi emlékműveknél, és nyílt napokat szerveznek a rendőrkapitányságokon.

A rendőrség napja a magyar rendőrség számára egy fontos alkalom, hogy visszatekintsen a múltjára, és megemlékezzen az elesett rendőrökről. A nap egyben arra is szolgál, hogy a rendőrség bemutassa a munkáját a lakosságnak, és erősítse a bizalmat a rendőrség és a lakosság között.

A rendőrség napjának programjai:

Ünnepélyes állománygyűlés az Országos Rendőr-főkapitányságon: Ezen a rendezvényen elismeréseket adnak át a kiemelkedő munkát végző rendőröknek, és felszólalnak a rendőrség vezetői.

Koszorúzási ünnepségek a rendőrségi hősi emlékműveknél: Ezzel a gesztussal a rendőrség megemlékezik az elesett rendőrökről.

Nyílt napok a rendőrkapitányságokon: A nyílt napok keretében a lakosság betekintést nyerhet a rendőrség munkájába, és megismerkedhet a rendőrségi eszközökkel és felszerelésekkel.

Jelentősége:

A rendőrség múltjának tisztelete: A rendőrség napja alkalmából a rendőrség visszatekint a múltjára, és megemlékezik az elesett rendőrökről.

A rendőrség munkájának bemutatása: A nyílt napok keretében a lakosság betekintést nyerhet a rendőrség munkájába, és megismerkedhet a rendőrségi eszközökkel és felszerelésekkel.

A bizalom erősítése a rendőrség és a lakosság között: Ez a nap egyben arra is szolgál, hogy erősítse a bizalmat a rendőrség és a lakosság között.

A rendőrség napja fontos ünnep a magyar rendőrség számára, és egyben remek alkalom arra, hogy a lakosság is kifejezze köszönetét a rendőrök munkájáért.

rendorseg-napja

 



ÜNNEPEK